https://www.msn.com/en-us/lifestyle/other/7-foods-that-never-expire/ss-AAPyU8V?ocid=msedgntp 塩 ただし(日本には売ってないと思うけど)Iodized salt(ヨウ素添加食塩)は消費期限5年ほど 蜂蜜 変質したなと思ったら温めたら戻る (高温で料理しちゃダメって聞いてるけど) コーンスターチ トウモロコシから処理され作られたデンプンのこと ただしkeep it in a cool, dry place しっかり封をして湿気させないように ホワイトビネガー store it away from direct sunlight, in a cool, dark and dry place with the lid firmly closed 直射日光はダメって、そんなの当たり前よね 米 封を開けたら密閉容器に入れて温度の上がらない場所で保管 store it in a cool, dry place and keep it in an airtight container once opened, it virtually won't go bad. ただしブラウンライス(玄米)は油分が多いから6か月が目安 Brown rice, on the other hand, only has a shelf life of about 6 months, due to its higher oil content. わたしは逆に玄米が長持ちするんだと思ってた 砂糖 これは有名だよね never expires because it doesn't support the growth of bacteria バクテリアが繁殖出来ないから ただし it should be stored away from humidity in a cool place, and preferably in an airtight container 温度の上がらない場所で湿気を避けて保管するのが良いし密閉容器に保管するのが良い パスタ 消費期限のある玄米と同じで whole-wheat pasta(全粒小麦粉パスタ)は限度がある。 All dried pastas are non-perishable except whole-wheat pasta (for the same reason that brown rice doesn't last forever). 時間が経つにつれて劣化するから賞味期限は購入後2年まで。 That said, pasta can diminish in quality over time and tastes freshest within the first two years of purchase. Fresh pastas (生パスタ)は玉子が使われているから冷蔵庫で2日冷凍庫で2か月が目安are made with eggs and moisture, so they can only be kept for about two days in the fridge and two months in the freezer. 料理しないので(へぇ〜)って感じ。